ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ανακοίνωση Συλλόγου για την περιφρόνηση της Ιεράπετρας

ΨΗΦΙΣΜΑ | Ιεράπετρα 07.05.2020
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός της Ιεράπετρας δοκιμάζεται με αποφάσεις ή ανακοινώσεις δήθεν ειδικών για να προσμετρηθούν οι αντιδράσεις μας. Η άμεση υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας γνωρίζουν πως δεν θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία μας , γιατί έχουν καταγραφεί και έχουν διδάξει οι αγώνες και οι δυναμικές κινητοποιήσεις μας.

Γι αυτό και εφαρμόζουν με πονηριά τη μέθοδο του βάτραχου που σιγοβράζει. Σιγά- σιγά καταργήθηκαν θέσεις γιατρών από τον οργανισμό, σιγά- σιγά περικόπτεται ο προϋπολογισμός λειτουργίας του, καταργήθηκε η διοίκηση του τοποθετώντας «αναπληρωτή» και δεν είναι λίγες οι φορές, που διάφοροι «μελετητές» αμφισβητούν τη μεγάλη σημασία ενός αυτοδιοίκητου και πλήρως στελεχωμένου Νοσοκομείου, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για τη σωστή λειτουργία του Ε.Σ.Υ. στην Κρήτη.

Ειδικά για την περιοχή μας , αρνούνται να κατανοήσουν ότι η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου είναι στενά συνδεδεμένη με την επιβίωση του τόπου. Η τελευταία απόφαση του αποκλεισμού του δικού μας διοικητή από την διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού, δεν μας αιφνιδιάζει. Αντίθετα μας δικαιώνει για μια ακόμη φορά.

Η ενιαία διοίκηση δεν βοήθησε σε τίποτα. Ούτε οικονομία κλίμακας επιτεύχθηκε, ούτε λειτουργικά προβλήματα επέλυσε. Αντίθετα μόνο προβλήματα δημιούργησε με φαινόμενα παντελώς αστεία. Είδαμε τους χειρουργούς μας να διασταυρώνονται στο δρόμο, ο ένας πηγαίνοντας και ο άλλος ερχόμενος από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ δεν είδαμε καμιά απολύτως καλή πρόθεση να καλυφθούν κενά στελέχωσης των επί χρόνια κλειστών κλινικών μας. Όπως είδαμε και το νοσηλευτικό μας προσωπικό να αποσπάται (όχι να μετατίθεται ώστε να απελευθερώνεται η θέση) σε άλλα νοσοκομεία. Η συνεργασία
ανάμεσα στα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των ασθενών προβλέπεται από τον νόμο του Ε.Σ.Υ. , οπότε και αυτό το επιχείρημα της καλής συνεργασίας, που θα διασφάλιζε η ενιαία διοίκηση, δεν ευσταθεί.

Για όσους σκέφτηκαν και αποφάσισαν την αποπομπή του δικού μας Διοικητή από την ενιαία διοίκηση τους απαντούμε ότι τους ευχαριστούμε πολύ. Ως σύλλογος που αφουγκράζεται και συμπορεύεται με τον λαό της ευρύτερης περιοχής, που εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, μας δίνετε το δικαίωμα να ξαναθέσουμε επιτακτικά τα αρχικά μας αιτήματα:

A) Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει να είναι αυτοδιοίκητο.

Β) Αρνούμαστε τον όρο «Περιφερειακή Μονάδα Υγείας». Είμαστε Νοσοκομείο.

Γ) Αρνούμαστε δευτερεύοντες και επικουρικούς ρόλους. Ζητούμε ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και αντίστοιχο με τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του με πλήρη δυνατότητα δευτεροβάθμιας και τομείς τριτοβάθμιας περίθαλψης. Γι αυτό κρίνουμε αναγκαία την επικαιροποίηση του οργανισμού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Δ) Το Νοσοκομείο να μετονομαστεί σε Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Με αυτές τις θέσεις ξεκινάμε τις προσπάθειες μας ελπίζοντας, ότι δεν θα υποχρεωθούμε να γυρίσουμε στο παρελθόν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Καταθέτουμε τις θέσεις μας ακριβώς όπως μας τις υπαγορεύουν οι συμπολίτες μας. Και με αυτές τις θέσεις θα προβούμε κατ αρχήν σε ενέργειες επαφών και εκτίμησης προθέσεων, ώστε επιστρέφοντας να ενημερώσουμε τον κόσμο. Αν θέλουνε να γυρίσουμε στο παρελθόν, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι.

============================================================================

Online συλλογή Υπογραφών υποστήριξης

Ως «Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας» σας καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζί την εκστρατεία μέσα από το διαδίκτυο με τη χρήση της γνωστής πλατφόρμας «Avaaz Ψηφίσματα Πολιτών».
Ζητάμε, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ και στηρίζουμε το
«Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης στην Ιεράπετρα»!!!!!
Είναι μονόδρομος!!!!!!
Ψηφίστε – στηρίξτε και κοινοποιήστε την online εκστρατεία!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ!!!!!!!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ !